Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: Mihin maailma muuttuu? – Yhdysvaltojen presidentinvaaleilla voi olla suuriakin vaikutuksia maailmantalouteen

Markkinaraati: Mihin maailma muuttuu? – Yhdysvaltojen presidentinvaaleilla voi olla suuriakin vaikutuksia maailmantalouteen

Perjantai 25. lokakuuta 2024 Markkinaraati

Tällä viikolla raadin jäsenet pohtivat Yhdysvaltojen vaalituloksen vaikutusta Suomen, Yhdysvaltojen ja maailman talouteen.

- Pahaa pelkään, että Trump voittaa. Gallupit puhuvat sen puolesta. Tuntuu, että hänen hyvinkin aggressiivinen viestinsä uppoaa amerikkalaisiin, Aktian pääekonomisti Lasse Corin sanoo.

Vaaleilla voi olla Corinin mukaan tuntuviakin talousvaikutuksia, vaikka Yhdysvaltojen presidentinvaalit eivät historiallisesti ole olleet mikään ratkaiseva käännekohta markkinoille.

Samalla Corin nostaa esiin, miten Suomi on yhä riippuvaisempi Yhdysvalloista ja maan taloustilanteesta. Vienti maahan on kasvanut, ja viime vuonna Yhdysvallat oli Suomen tärkein yksittäinen vientimaa.

- Myös Suomen turvallisuuspolitiikassa Yhdysvalloilla on aivan valtava rooli Nato-jäsenyyden ja muiden turvallisuuspoliittisten sopimusten myötä. Nämä ovat tärkeät vaalit Yhdysvalloissa myös suomalaisten näkökulmasta, Corin korostaa.  

Lasse Corinin lisäksi Markkinaraadissa ovat tällä viikolla mukana Elinkeinoelämän keskusliiton kauppapolitiikan johtaja Timo Vuori ja Nordean pääekonomisti Tuuli Koivu

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.