Siirry sisältöön Siirry chattiin
Tiedote Erikoissijoitusrahasto Aktia Impaktin sijoitusfilosofian muutoksesta

Tiedote Erikoissijoitusrahasto Aktia Impaktin sijoitusfilosofian muutoksesta

Maanantai 30. syyskuuta 2024 Asiakastiedotteet Rahasto

Erikoissijoitusrahasto Aktia Impaktin vaikuttavuutta ja sijoitusfilosofiaa kehitetään entistä vahvemmaksi. Rahasto sijoittaa jatkossa suuremman osuuden varoista suoraan listattuihin osakkeisiin, koska tällöin voimme arvioida sijoitettavan kohteen vaikuttavuutta kokonaisvaltaisesti, emme vain yhden tietyn hankkeen tai investoinnin osalta. Samalla luovumme ensisijoitustavoitteesta, koska oman pääoman ehtoista rahoitusta haetaan harvoin markkinoilta. Muutokset tulevat voimaan 4.11.2024.  

Nämä kaksi muutosta vahvistavat yhdessä rahaston vaikuttavuusmahdollisuutta, sillä tavoitteemme on käydä yhtiöiden kanssa aktiivista dialogia vaikuttavuudesta ja taloudellisesta toiminnasta ja mahdollistaa sijoittaminen parhaisiin yhtiöihin riippumatta yhtiön rahoitustarpeista ja rahoituksen ajankohdasta. 

Rahaston sijoitusfilosofian muutos ei edellytä rahaston osuudenomistajilta toimenpiteitä.

Muutoksia rahaston vertailuindekseihin ja sijoituskohteisiin

Sijoitusfilosofian päivityksen yhteydessä rahaston vertailuindeksin painoja muutetaan siten, että osakkeiden painoa nostetaan ja korkojen painoa lasketaan. Jatkossa vertailuindeksit ovat:

  • 70 % Bloomberg World Large & Mid Cap Price Return Index EUR
  • 30 % Bloomberg Global Aggregate Total Return Index Value Hedged EUR

Rahaston sijoitukset tulevat poikkeamaan vertailuindeksistä huomattavasti, koska vaikuttavuussijoittamiseen ei tällä hetkellä ole olemassa maantieteellisesti laajasti hajautettua indeksiä. Suurin osa luotettavien palveluntarjoajien indekseistä on ESG-indeksejä ja markkina-arvopainotettuja indeksejä, joiden sisältö on käytännössä pitkälti sama kuin maailman suurimpia yrityksiä sisältävän indeksin. Rahasto pyrkii korkeaan vaikuttavuuteen ja hyvään riskikorjattuun tuottoon. 

Rahasto sijoittaa jatkossakin vaihtoehtoisiin omaisuusluokkiin ja mikrolainatoimintaan, mutta näiden painoa pienennetään hieman. Sijoittajilla säilyy mahdollisuus vaikuttaa laajasti.

Osuudenomistajia tiedotetaan asiakaskirjeellä. Päivitetyt rahaston materiaalit ovat saatavilla muutosten voimaantulopäivänä rahastokohtaisilta sivuilta.