Siirry sisältöön Siirry chattiin
Markkinaraati: En ole yhtään normaalia enempää huolissani Yhdysvaltain talouskehityksestä

Markkinaraati: En ole yhtään normaalia enempää huolissani Yhdysvaltain talouskehityksestä

Perjantai 23. elokuuta 2024 Markkinaraati

Miltä osakesijoittajien syksy näyttää? Hetkellinen pörssiromahdus elokuun alussa yllätti sijoittajat, mutta markkinaraadin asiantuntijoiden mukaan tilanne tuskin toistuu syksyn aikana.

Aktian salkunhoitajan Juuso Kenkkilän mukaan markkina tarvitsee aika ajoin korjausliikkeitä.

- Osakemarkkina ottaa keskimäärin kerran vuodessa noin 5–10 prosentin korjausliikkeen. Se on ihan normaalia markkinadynamiikkaa. Isommat, yli kymmenen prosentin korjausliikkeet ovat harvinaisempia, ja tulevat noin parin-kolmen vuoden välein, Kenkkilä kertoo.

Korjausliikkeitä odoteltiin koko alkuvuosi, ja Kenkkilän mielestä oli hyvä, että notkahdus saatiin alta pois ilman sen dramaattisempia uutisia. Vaikka lyhyellä aikavälillä voi tapahtua äkillisiäkin muutoksia, hän ei ennusta samanlaista notkahdusta markkinoilla syksyn aikana.

Kenkkilä kommentoi myös yleistä huolta Yhdysvaltojen talouskehityksestä.

- En ole yhtään normaalia enempää huolissani Yhdysvaltojen talouskehityksestä. Taantuma tulee joskus, mutta nyt ei kannata olla erityisen huolissaan siitä. Yhdysvalloissa on investoitu kaasu pohjassa, kun täällä meillä on tehty juuri päinvastoin. IRAsta eli Inflation Reduction Actista on puhuttu paljon, ja se on tuonut valtavan paljon esimerkiksi infrainvestointeja Yhdysvaltoihin, hän toteaa.

Juuso Kenkkilän kanssa Markkinaraadissa keskustelemassa ovat Osakesäästäjien hallituksen puheenjohtaja Karri Salmi ja Nordean osakestrategi Hertta Alava

Videon toistaminen vaatii sivuston kaikkien evästeiden hyväksymisen.