Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Den allmänna momssatsen stiger till 25,5 procent från och med 1.9.2024

Den allmänna momssatsen stiger till 25,5 procent från och med 1.9.2024

Den 13 augusti 2024 Kundmeddelanden Person- och företagskunder

Den allmänna momssatsen stiger till 25,5 procent från och med 1.9.2024. Den nya momssatsen kommer att tillämpas på sådana varor och tjänster vars skattesats är 24 procent nu. 

Aktia har tjänster där den allmänna momssatsen tillämpas. Kundpriset på dessa tjänster stiger i samband med höjningen av den allmänna momssatsen.  Från och med 1.9 kommer en allmän momssats på 25,5 procent att tillämpas på dessa tjänster då skattesatsen uppdateras. 

  • Kundpriset stiger, om momssatsen tillämpas på produkten eller tjänsten och kundpriset har märkts ut som ”PRIS + 24 % MOMS”. 
  • Kundpriset förblir detsamma, om momssatsen tillämpas på produkten eller tjänsten och kundpriset har märkts ut som ”Pris inkl. MOMS”,” Pris inkl. MOMS 24 %”. 
  • Om tjänstens pris har märkts ut som ”MOMS 0 %” och den allmänna momssatsen inte tillämpas på tjänsten, förblir kundpriset detsamma. Om den allmänna momssatsen tillämpas på tjänsten, stiger kundpriset. 

När det gäller kapitalförvaltningens tjänster som är av kontinuerlig karaktär, till exempel diskretionär- och konsultativ kapitalförvaltning, tillämpas allmänna momssatsen på 25,5 procent under hela redovisningsperioden, trots att perioden börjat innan 1.9.  

De uppdaterade prislistorna är tillgängliga från och med 1.9.