Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Markkinaraati: Hur gick det för börsen under årets första kvartal?

Markkinaraati: Hur gick det för börsen under årets första kvartal?

Den 17 maj 2024 Marknadsrådet, Markkinaraati

I veckans marknadsråd Markkinaraati diskuteras börsbolagens resultat för årets första kvartal. Rådet funderar över vad man kan fynda på aktiemarknaden och fallande knivar. 

Trots att börsbolagens omsättning har underskridit analytikernas prognoser, har ingen större dramatik observerats på marknaden enligt Aktias portföljförvaltare Paavo Ahonen. Han ser att resultaten i sin helhet till och med överträffat förväntningarna.

- Utvecklingen förbättras under årets lopp och stora förhoppningar är knutna till slutet av året, säger Ahonen.

Enligt Ahonen är det lätt att hitta aktier att köpa på Helsingforsbörsen just nu. Han menar att värderingsmultiplarna är låga för många bolag, men att dessa med stor sannolikhet kommer att korrigeras på sikt.

- I mitt arbete beror köp och försäljning av aktier på flödet av inlösen och teckningar på fonderna. Lyckligtvis har jag haft möjlighet att vara på köpsidan den senaste tiden. För närvarande är det lätt att hitta långsiktiga köpobjekt på Helsingforsbörsen, säger han. 

Förutom Ahonen deltar även Börstiftelsens verkställande direktör Sari Lounasmeri och Inderes chefsanalytiker Petri Gostowski i veckans marknadsråd.  

För att spela videon måste alla cookies på webbsidan accepteras. Videon är på finska.