Gå vidare till innehållet Gå vidare till chatten
Aktia med på Stafettkarnevalen redan för 62:a gången

Aktia med på Stafettkarnevalen redan för 62:a gången

Den 16 maj 2024 Bloggar och artiklar

Olympiastadion i Helsingfors fylls än en gång av barn och unga när Stafettkarnevalen ordnas för 62:a gången den 17–18 maj 2024. Aktia har varit med och stött evenemanget från första början.

Stafettkarnevalen är en tävling i stafettlöpning som ordnas årligen och en av de största skolidrottstävlingarna i Europa. Under det två dagar långa evenemanget tävlar elever från svenska skolor i stafettlöpning: på fredag tävlar årskurserna 1–6 och på lördag även årskurserna 7–9 samt gymnasierna och yrkesskolorna.

I år deltar 9 000 löpare från 200 skolor och tävlingen omfattar svindlande 12 000 starter. Skolorna har sina egna hejarklackar, vilket syns och hörs på läktaren. 

En upplevelse som förs vidare från generation till generation

Stafettkarnevalens mål är inte bara idrottsliga utan också samhälleliga. Evenemanget framhäver glädjen att röra på sig, lagandan, vänskapen och skolgemenskapen samt sprider ett gott humör över språkgränserna. Dessa värderingar vill även Aktia stödja.

”Vi vill för vår del inspirera unga att röra på sig och göra saker tillsammans. När vi tillsammans gör sådant som är meningsfullt bygger vi upp en bättre morgondag, meningsfulla kontakter och en känsla av samhörighet”, betonar Aktias direktör för kundnöjdhet Malin Ahlström.

I år sitter även Ahlström i publiken.

”Stafettkarnevalen är en fin tradition och många bär med sig värdefulla minnen om evenemanget från sin egen skoltid. Själv minns jag speciellt hur jag stått som hejarklacksledare på läktaren, och hur mycket vi övade och tog uppgiften på stort allvar. I år känns det extra spännande då vår son får vara med och uppleva den unika stämningen för första gången”, säger hon.

Även Aktia är på plats på Olympiastadion. Välkommen till Aktias avdelning för att träffa aktianerna och heja på de unga stafettlöparna.

Bilder: André Bottenstock