Siirry sisältöön Siirry chattiin
Yleinen arvonlisäverokanta nousee 25,5 prosenttiin 1.9.2024

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 25,5 prosenttiin 1.9.2024

Tiistai 13. elokuuta 2024 Asiakastiedotteet Henkilö- ja yritysasiakkaat

Yleinen arvonlisäverokanta nousee 25,5 prosenttiin 1.9.2024 alkaen. Uutta arvonlisäverokantaa sovelletaan sellaisiin tavaroihin ja palveluihin, joiden verokanta on nyt 24 prosenttia.

Aktialla on valikoimassaan arvonlisäverollisia palveluita, joiden asiakashinta nousee arvonlisäveron korotuksen myötä. Näiden palveluiden hintoihin sovelletaan 1.9. alkaen 25,5 prosentin arvonlisäveroa verokannan päivittyessä. 

  • Asiakashinta nousee, jos arvonlisäverollisen tuotteen tai palvelun asiakashinta esitetään hinnastossa muodossa ”Hinta + 24 % ALV” .
  • Asiakashinta pysyy ennallaan,  jos arvonlisäverollisen tuotteen tai palvelun asiakashinta esitetään hinnastossa muodossa ”Hinta sis. ALV”, ”Hinta sis. ALV 24 %”.
  • Jos palvelun hinta on esitetty muodossa ”ALV 0 %” ja palvelusta ei peritä arvonlisäveroa, asiakashinta pysyy ennallaan. Jos palvelusta peritään arvonlisävero, asiakashinta nousee. 

Varainhoidon jatkuvaluontoisiin palveluihin, kuten täyden valtakirjan ja konsultatiivisiin omaisuudenhoitosopimuksiin, sovelletaan 25,5 prosentin arvonlisäverokantaa suorituksen koko tilitysjaksolta, vaikka jakso olisi alkanut aiemmin kuin 1.9. 

Päivitetyt hinnastot ovat saatavilla 1.9. alkaen.