Siirry sisältöön Siirry chattiin
Veronpalautukset saavat huijarit liikkeelle – varo Verohallinnon nimissä tehtyjä kalasteluyrityksiä

Veronpalautukset saavat huijarit liikkeelle – varo Verohallinnon nimissä tehtyjä kalasteluyrityksiä

Keskiviikko 31. heinäkuuta 2024 Blogit ja artikkelit

Valtaosa suomalaisista saa veronpalautukset elo- ja syyskuussa, mikä tarkoittaa myös huijareiden aktivoitumista. Verohallinnon nimissä voi tulla huijausviestejä tai -soittoja esimerkiksi liittyen veronpalautuksiin tai verotuspäätöksiin. Huijauksissa pyritään kalastelemaan asiakkaiden pankkitunnuksia ja henkilötietoja.  

Miten suojautua huijauksilta? 

Huijauksilta suojautumiseen pätevät perinteiset ohjeet: Viesteissä olevia linkkejä ei tule koskaan klikata, sillä Verohallinto ei lähetä asiakkailleen linkkejä tai kysy pankkitietoja viestien välityksellä.  

Tiedot veronpalautuksista tai jäännösverosta löytyvät aina verotuspäätöksestä, joka löytyy OmaVerosta. Kirjautuminen OmaVeroon tulee tehdä aina kirjoittamalla www.vero.fi/omavero osoitekenttään eikä hakukoneen kautta, sillä huijarit voivat nostaa hakukoneisiin väärennettyjä sivustoja. 

Jouduin huijauksen kohteeksi, miten toimin?

Mikäli saat huijausviestin, tuhoa se, äläkä avaa viestissä olevia linkkejä. Jos erehdyit antamaan korttitietosi tai pankkitunnuksesi, ole aina välittömästi yhteydessä pankkiin. Mikäli asiakaspalvelun jonotusaika on pitkä, soita sulkupalveluihin tai sulje korttisi AktiaWalletin kautta. Aktian asiakaspalvelun ja sulkupalveluiden numerot ovat seuraavat: 

Korttien ja Walletin sulkupalvelu: +358 800 0 2477

Verkkopankin sulkupalvelu: +358 20 333 

Aktian asiakaspalvelu: 010 247 010 

 

Lisätietoa veronpalautuksiin liittyvistä huijauksista Verohallinnon sivuilta.