Siirry sisältöön Siirry chattiin
Joka päivä on korkopäivä

Joka päivä on korkopäivä

Maanantai 20. toukokuuta 2024 Markkinakatsaukset ja sijoitusnäkemykset

Tämä on mainos. Tutustu ennen lopullisen sijoituspäätöksen tekemistä sijoitusrahaston tai erikoissijoitusrahaston avaintietoesitteeseen.

Vaikka päivien välillä on edelleen isohkoja liikkeitä, isossa kuvassa tänä vuonna nähty pitkien korkojen nousu on tasaantunut. Riskilisien kaventuminen on myös tasaantunut siitä huolimatta, että yrityslainojen kysyntä jatkuu edelleen kiivaana. Lyhyetkin korot pysyvät korkealla kauemmin kuin vuoden alussa odotettiin.

Stabiilin tilanteen takana ovat luonnollisesti keskuspankit. Etenkin Yhdysvalloissa tuskin tullaan näkemään ohjauskorkojen laskua ennen joulukuuta. Euroopassa EKP laskenee kesäkuussa ohjauskorkoaan 0,25 prosenttiyksikköä, mutta loppuvuonna tuskin nähdään montaa koronlaskua FED:n pitäessä koron paikallaan.

Korkosijoittajan kissanpäivät jatkuvat

Näyttääkin siltä, että korkotasot eri korko-omaisuusluokissa jäävät pidemmäksi aikaan suhteellisen korkeille tasoille. Tässä ympäristössä juokseva korkotuotto on suhteellisen hyvä tuottoennuste vuodeksi eteenpäin. Maltillisen luottoriskin Investment Grade -yrityslainarahastoissamme juoksevat tuotot ovat nyt selvästi neljän prosentin päällä. Eurooppalainen High Yield -rahastomme tuottaa tällä hetkellä noin kuusi ja puoli prosenttia. Parhaten tuotti Nordic High Yield -rahasto, joka ylsi lähes kahdeksan prosentin juoksevaan tuottoon.

Korkoväen puheissa kulunut hokema ”Carry is King” onkin taas voimissaan. Tämän voisi suomentaa niin, että joka päivä on hyvä korkopäivä.

Markkinakatsauksen on kirjoittanut Aktian salkunhoitaja Juuso Rantala.

 


Rahaston historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta kehityksestä. Tulevia tuottoja ei voida päätellä aiemmasta tuloksesta. Rahasto-osuuden arvo voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa varat kokonaan tai osittain. Myös odotettu tuotto voi jäädä saamatta. Tämä ei ole Aktia Pankki Oyj:n antama yksilöllinen suositus asiakkaalle. Aktia Pankki Oyj ei vastaa asiakkaan sijoitustoiminnan tuloksesta. Asiakkaan tuleva sijoitustoiminnan tulos riippuu verotuksesta, joka puolestaan riippuu kunkin sijoittajan henkilökohtaisesta tilanteesta ja voi muuttua jatkossa. Asiakkaan tulee aina ennen sijoituspäätöksen tekemistä tutustua rahoitusvälineen ominaisuuksiin, kuluihin ja riskeihin, jotka ilmenevät esimerkiksi sijoitusrahaston avaintietoesitteestä ja rahastoesitteestä. Säännöt, rahastoesitteet, avaintietoesitteet ja muut viralliset asiakirjat sekä Aktia Pankki Oyj:n sijoittajatiedote ovat saatavissa veloituksetta suomen- ja ruotsinkielisenä Aktian toimipisteissä ja osoitteessa www.aktia.fi. Rahastoja hallinnoi Aktia Rahastoyhtiö Oy, joka kuuluu Aktia-konserniin. Aktia Pankki Oyj toimii Aktia Rahastoyhtiö Oy:n asiamiehenä.